fredag 16 maj 2025

Campoloro


Igår kväll bjöd min syster på middag på Campoloro, som är en korsikansk restaurang på Döbelnsgatan. Det är en liten kvarterskrog med enkla träbord och träpanel runt väggarna. Känslan är autentisk och kanske något gammeldags. En restaurang jag aldrig hört om tidigare, men den har säkert funnits där i många år. Vi började med bröd, oliver och fårost.


Vi passade såklart på att testa korsikanskt vitt vin, Clos Culombu av druvan vermentinu. Druvan vermentinu/vermentino är vanlig i Italien, Sardinien, Korsika och i södra Frankrike. Vinet var friskt och fruktigt, något aromatiskt och något bittert och pepprigt på slutet, inte för lätt, lite likt gruner veltliner. 
Andra vanliga korsikanska druvor är niellucciu, sciaccarellu, aleaticu, biancu gentile och muscat petits grains


Jag åt en supergod pasta med kronärtskockor och en sås gjord på fårost och som var så god.


Klassisk korsikansk dessert, sockerkaka med sockerlag av citrus. 

Hela middagen gav försmak av sommaren! Mysigt ställe och så gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar